Regionalni app izazov 2018

U okviru ove rubrike možete pronaći više informacija o novom, 7. konkursnom ciklusu
Locked
Eduard Dinov
Posts: 76
Joined: 12 Aug 2014, 10:30

Regionalni app izazov 2018

Post by Eduard Dinov »

Poznate najbolje aplikacije i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori

Na nedavno održanom m:tel app takmičenju u BiH i m:tel app konkursu u Crnoj Gori, izabrane su najbolje aplikacije koje će zajedno sa aplikacijama izabranim na mts app konkursu u Srbiji, učestvovati u Regionalnom app izazovu i dobiti priliku da se izbore za specijalnu nagradu za inovativnost i glavnu nagradu - posetu prestižnoj IoT konferenciji u Berlinu.

Najbolje aplikacije i timovi u BiH:
„M Soft tim“, JU „28. juni“, Istočno Sarajevo, aplikacija „m:fun“
Aplikacija spaja brojne m:tel servise, da bi korisnicima olakšala mobilnu komunikaciju. Tako je putem nje moguće upravljati prepaid servisom kroz upotrebu usluge Moj meni, ali i podsetiti se servisnih brojeva, hitnih službi, humanitarnih brojeva, kao i liste m:tel poslovnica sa geolokacijom. Korisnici su jednostavno linkovani i sa oficijelnim m:tel nalozima na društvenim mrežama.
„RB Dev“, JU „28. Juni“, Istočno Sarajevo, aplikacija „Move Fit“
Aplikacija je namenjena rekreativcima koji žele da u svakom trenutku znaju koliko kilometara su prepešačili ili pretrčali, ali i da imaju uvid u sopstvenu statistiku kretanja. Move Fit nudi pouzdano praćenje pređenog puta i brzine. Aplikacija radi i u online i offline modu, a sinhronizovana je sa Google mapama.
„FEN“, „Gimnazija Mostar“, aplikacija „Smart Study“
Aplikacija je namenjena učenicima i studentima i pruža im priliku da na inovativan način organizuju svoj akademski život. Nakon unosa škole, fakulteta ili smera, korisnici aplikacije dobijaju listu predmeta sa mogućnošću unosa ocena, pri čemu im aplikacija računa postignuti prosek. Aplikacija nudi listu predmeta i željenih ocena da bi se postigao željeni prosek. Takođe, Smart Study pruža mogućnost podsećanja na važne testove ili ispite.
Dušan Radulović, JU „Elektrotehnička škola“, Prijedor, aplikacija „Magistrala“
Ideja ove aplikacije je da vam znatno olakšava pretragu kada želite da kupite računar. Aplikacija nudi mogućnost sastavljanja optimalne ponude iz online oglasa za kupovinu komponenti kućnog računara. Korisniku se izlistavaju mogućnosti odabira računarskih delova od različitih proizvođača, sa različitim cenama.
„Elektronic Code“, JU „Saobraćajna i elektro škola“, Doboj, aplikacija „Pozivni brojevi“
Aplikacija je osmišljena tako da omogućava geografsku pretragu sveta na vrlo jednostavan način. Ako ikada budete imali dilemu o pozivnim brojevima bilo koje države, ova aplikacija vam pruža najbrži način da to saznate. Pored pozivnih telefonskih brojeva, aplikacija sadrži i osnovne informacije o traženoj državi.

Najbolje aplikacije i timovi u CG:
Aplikacija pod nazivom „TeleTech“, tim „Valanders“ Srednje Elektro-Tehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice.

Aplikacija ima za cilj da unapredi i promoviše korisničke usluge koje nudi Mtel, u smislu pružanja informacija o trenutnim i predstojećim uslugama.

Aplikacija pod nazivom „Goh“, tim „Sphinks“, JU Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice.

Online aplikacija koja turistima pruža informacije o gradovima (taxi službe, restorani, hoteli, šoping centri i ostalo), a vlasnicima aplikacije mogućnost reklamiranja.


Regionalni app izazov biće održan krajem februara u Beogradu.
Pozdrav,
Vaš mts app tim
Locked